Wanneer ben jij toe aan je eerste bh?

 

Wanneer je  een eerste bh nodig hebt, heeft niets met leeftijd te maken en is bij iedereen verschillend. Ieder lichaam ontwikkeld en groeit namelijk in z’n eigen tempo. Maar wanneer heb je dan wel je eerste bh nodig? Als je je zonder bh niet meer prettig voelt, als de tepels en beginnende bollingen door je shirt heen goed te zien zijn of als ze tijdens het lopen of met sporten pijn doen, is het tijd om een bh te gaan dragen.

zie www.girlslabel.com

 

eeste bh, tiener bh, boobs and bloomers bh

Wanneer ben jij toe aan je eerste bh?

 

Welke bh maat?

Ga je liever niet naar een winkel.

om je eerste bh uit te zoeken, kan je natuurlijk ook on line kijken. Ondermodeshoppen.nl

Ook een leuke site is kixx-online.nl

 

 

Voordat je online gaat shoppen is het aan te raden om de BH maat op te meten. Zo weet je precies welke je nodig hebt. In de maattabel kun je de verschillende maten terugvinden.

In een lingeriewinkel kan een medewerker je helpen met het bepalen van de juiste cupmaat. Niet iedereen voelt zich hier even gemakkelijk bij en wil het liefst zelf de cupmaat opmeten. Je kunt dit namelijk ook thuis rustig opmeten met een centimeter.

Het bepalen van de juiste BH maat doe je door de omtrek van de borst te meten. Je begint met de borstomvang onder de borsten. Deze omtrek noteer je op een blaadje. Je mag het meetlint niet te strak om het lichaam trekken. Doe je dit wel, dan kan het zijn dat je een te kleine BH maat als uitkomst krijgt. Tot slot moet je nog weten welke cupmaat je hebt. Dit doe je door de omtrek ter hoogte van de tepels te meten. Ook hier trek je het meetlint om de borstomvang heen maar niet te strak. Beide afmetingen kun je nu gebruiken in de BH maattabel.