Rebup:  het is zo jammer dat het nog steeds een taboe is om over sex te praten. Wil jij meedoenaan onze workshops bij Rebup over seksuele voorlichting laat het ons dan weten. Je bent van harte welkom. Heb je een vraag of een dilemma? Kijk dan eens op de prachtige duidelijke website van De NVSH. Een aantal info met duidelijke tekeningen hebben we al vast hier op onze site gezet! Je kan hen zelfs bellen.

 

De NVSH werd opgericht in 1946 en maakte een bloeitijd door in de jaren 60.

De NVSH zet zich in voor het bevorderen van positief, verstandig, tolerant, vrijer seksueel gedrag, en duidelijke voorlichting. De NVSH-website is een van de meest uitgebreide en breed opgezette sites over seksualiteit in de wereld. Nederland is het enige land ter wereld dat een vereniging voor seksuele hervorming kent. Er is zowel een Nederlandse als een EngelseFranseDuitse, en Spaanse versie met informatie over de meest uiteenlopende zaken.

www.nvsh.nl

Direct hulp via onze infolijn 0900-9212

Dit is de enige telefonische hulplijn in Nederland waar men terecht kan met vragen op seksueel gebied.
Je kunt hier terecht voor alle vragen die met seksualiteit te maken hebben. Je krijg jdirect een mens aan de lijn, en niet een automatische stem die een keuze-toetsenmenu aanbiedt.
Onze medewerkers beschikken over veel informatie en hebben ervaring. Geen enkele vraag vinden ze raar of verkeerd. Ze beantwoorden vragen zakelijk en objectief, zonder moralisme en met kennis van zaken. En uiteraard blijf je volstrekt anoniem.

 

seksuelevoorlichting

Waar komen de kindertjes vandaan? Over hoe je op de wereld bent gekomen, jongens en meisjes, seksspelletjes, menstruatie, geslachtsorganen en meer!

 

Het begon ermee dat je moeder seks had met je vader. Zijn penis ging in haar vagina en toen hij klaarkwam spoot zijn sperma naar binnen.

Sperma

In het sperma zaten zijn zaadcellen. Het sperma kwam uit zijn prostaat en de zaadcellen kwamen uit zijn ballen.

Zaadcellen

Zaadcellen zijn heel erg klein. In een druppeltje sperma zitten miljoenen zaadcellen. Je kunt deze zaadcellen alleen onder een microscoop zien. Zaadcellen lijken een beetje op kikkervisjes; ze hebben een kop en een lange staart. De kop is eigenlijk de cel. De staart is alleen om in het spermavocht te bewegen.

 

Op zoek naar een eicel

zaadcelDe zaadcellen zwemmen van de vagina door de baarmoedermond naar de baarmoeder en van daaruit naar de eileiders. Het is een zware en gevaarlijke reis met veel obstakels. Slechts een klein gedeelte bereikt de eileiders. Daar gaan de zaadcellen op zoek naar een eicel. Eicellen komen uit de eierstokken. Ze zijn veel groter dan zaadcellen en je kunt een eicel met het blote oog net zien.

Ovulatie

Iedere maand kwam er uit een van de eierstokken van je moeder een eicel in de eileider terecht. Dit heet ‘ovulatie’ en die vindt plaats twee weken voor de volgende menstruatie. Meer over de ovulatie vind je bij Menstruatie.

Zwanger worden

Toen jij werd gemaakt had je moeder seks op ongeveer het moment van de ovulatie of kort daarvoor. Er was toen dus een eicel in de eileider aanwezig. Een van de zaadcellen drong de eicel binnen en het erfelijk materiaal van je vader en je moeder vermengden zich. Het bevruchte eitje reisde in ongeveer een week naar de baarmoeder en nestelde zich in de wand daarvan. Je begon te groeien en je zuurstof en voedsel kreeg je daarbij van je moeder via de navelstreng.